İstanbul İçi Aynı Gün Hızlı Teslimat
Kapat

Orkideler salepgiller familyasına ait sevdiklerinize armağan edebileceğiniz nadide çiçekler arasında yerini almaktadır. Bu çiçeklerin dünyada 2000 den fazla türü ve birçok rengi bulunmaktadır. Orkide çiçeğinin anlamları kendine has ve oldukça özeldir. 

orkide-renkleri-ve-anlamlari.jpg

Orkideler; asaleti, zarafeti, sevgiyi ve sadakati temsil ederler. Fakat orkide anlamları, renklerine göre değişiklik göstermektedir. Bunun yanı sıra, orkideleri hediye edeceğiniz kişiye görede anlamlar farklılık gösterir. Annenize hediye edeceğiniz bir orkideyle, sevgilinize orkide alacağınız zaman ifade edeceği anlam aynı olmayacaktır. Özel günlerde orkide seçimi yaparken, renklerine dikkat etmek gerekmektedir. Çünkü orkideler, kendi içerisinde birden çok renk ve bu renklerin sahip olduğu anlamlar barındırmaktadır. Bu şekilde seçeceğiniz orkidelerle, duygularınızı karşı tarafa daha doğru şekilde ifade etme olanağı sağlayacaksınız. Orkideler kendi içerisinde; mavi orkide, beyaz orkide,mor orkide, sarı orkide, pembe orkide, fuşya orkide olmak üzere birçok renge ayrılmaktadır.

Orkide renklerine göre anlamlarıysa en yalın haliyle şu şekildedir;

  • Mavi Orkide : Barış, Asalet
  • Beyaz Orkide : Masumiyet, Zarafet
  • Mor Orkide : Asalet
  • Sarı Orkide : Dostluk, Arkadaşlık
  • Pembe Orkide : Tatlılık, Masumiyet
  • Fuşya Orkide : Sevimlilik, Samimiyet

Orkide çiçeği türlerinin anlamlarıyla beraber, renklerde de en bilindik anlamlar olarak yukarıdaki anlamları ifade etmektedir. Bu çiçekler hediye olarak seçileceği zaman, bu anlamlar oldukça işinize yarayacak böylece, duygularınızı daha doğru şekilde ifade etmiş olacak ve sevdiklerinizi, mutlu edeceksiniz.

Orkide Çiçeği Anlamı Nedir ?

Orkideler,güzelliği ve zarafetiyle bilinen birçok farklı çeşidi bulunan egzotik bir çiçek türüdür. Dünya genelinde 2500 farklı türü ve birden fazla rengi bulunmaktadır. Bu çiçeklerin çıkış noktası ise Asya’nın Güney doğusudur. Zarafet ve şıklık açısından oldukça çekici olan bu çiçekler sevdiklerinize hediye etmek içinde oldukça şık tercihler arasında yer almaktadır. Orkideler birçok kültürde farklı anlamlara gelmektedir. Bu çiçekler zarafet, nadirlik ve daha birçok pozitif düşüncenin ifade biçimi olarak kabul edilmektedir.

Fakat orkideler bambaşka kültürlerde bambaşka anlamlara gelmektedir. İşte bu anlamlardan bazıları şunlardır ;

  • Zariflik ve Güzellik: Zarif görüntüsüyle zariflik ve güzelliği sembolize ettiğine karar verilmiştir.
  • Eşsizlik: Orkideler sıkça bulunsada farklı türlerinin nadir bulunması sebebiyle bu çiçeklerin eşsiz çiçekler olduğu ve nadirliği sembolize ettiği şeklinde yorumlanmıştır.
  • Aşk ve Tutku: Bu çiçeklerin aşkın ve tutkunun en derinden sembolleri olduğu bilinmektedir.
  • Yaratıcılık: Orkide çiçeklerinin sanatsal bir yaratıcılığı sembolize ettiği düşünülmektedir.
  • Gizemli: Şekillerinden dolayı ilgi çekici bulunmaktadır.

Orkide Renkleri Anlamı

Her çiçeğin bir ruhu vardır. Onlara sevgi vermek, onları beslemek, onlarla konuşmak çiçeklerimizi oldukça canlı tutacak, sağlıklı büyümelerini sağlayacaktır. Bununla birlikte, sevdiklerinize hediye ettiğiniz çiçeklerde büyük önem taşımaktadır. Orkideler, bu hediyeler arasında sıkça tercih edilen nadide çiçeklerdir. Tercih edilen orkidelerin, türünün önemi olduğu kadar, renklerinin içerdiği anlamlarda, sevdiklerinize hediye alırken sizlere oldukça yardımcı olmaktadır.

Bu sebeple orkide alırken, ne anlama geldiğini ve renklerinin size ne aktardığını bilmek, oldukça kolaylık sağlayacaktır.

Beyaz Orkide: Bu asil renkli çiçek, saf sevgiyi sembolize etmektedir. Sevdiklerinize göndereceğiniz beyaz orkideler, kirlenmemiş saf sevgi anlamına gelir. Bu sebeple beyaz orkideler, hediye çiçek gönderilirken en çok tercih edilen çiçekler arasındadır. Son derece dayanıklı ve güzel görüntüsüyle, taşıdığı anlamı oldukça kuvvetlendirmektedir.

Fuşya Orkide: Günümüzde oldukça tercih edilen, bir orkide çiçeği çeşididir. Bu çiçekler sevecenliğin ve samimiyetinde en bilindik temsilcisidir. Ayrıca özellikle yeni çift olmuş bireyler arasında içerdiği anlam sebebiyle, oldukça tercih edilmektedir. Güzel bir bakımla, uzun süre yaşayacak olan bu çiçekler, sevdikleriniz için oldukça doğru bir tercih olacaktır.

Mavi Orkide: Mavi orkide, doğal olmamasına rağmen taşıdığı anlamın büyüklüğü ve gösterişli görüntüsü ile oldukça tercih edilen ve günümüzde sevdiğini mutlu etmek isteyenlerin seçtiği çiçekler arasında yerini almasını sağlamaktadır. Bu orkidelerin genel itibariyle ifade ettiği anlam, büyüklüktür. Yapay renklendirme işlemi yapılarak üretilen bu orkideler, oldukça nadir bulunmakta ve bu sebeple dile getirilmeyen duyguların, ifade ediliş biçimi olarak sıklıkla tercih edilmesini sağlamaktadır.

Sarı Orkide: Bu orkideler,oldukça nadir rastlanan ve çok kıymetli çiçekler arasında yer almaktadır. Bunun yanı sıra bu çiçekler dostluk, sıcaklık ve aile anlamlarına gelmektedir. Bu sebeple aranızda samimiyet kurmak istediğiniz birine, hediye olarak tercih edebileceğiniz zarif çiçekler arasında yer almaktadır.

Mor Orkide: Mor renk, geçmişten günümüze asilliğin göstergesi olarak bilinmektedir. Orkideler tek başına bile zarafetiyle bilinirken,mor rengiyle birleşince oldukça göz alıcı bir hale gelmektedir. Mor orkideler, asaleti temsil ederler. Bunun sebebi ise, mor orkidelerin sıkça bulunmaması ve var olduğu ortama oldukça gösteriş katmasıdır. Dolayısıyla bu durum, mor orkideleri asil bir konuma taşımaktadır.

Pembe Orkide: Bu orkideler, bir deyişle ifade edilmesi gerekirse feminen bir karaktere sahip orkideler arasında, yer almaktadır. Kadınlarla özdeşleşen bu orkide, tatlılığın ve masumiyeti temsil eder. Pembe orkideyi tercih ederek, karşınızdakine masum duygularınızı en doğru şekilde ifade edebilir onu mutlu edebilirsiniz.

Dal Sayısına Göre Orkide Anlamı 

Orkideler renkleriyle anlam ifade etmesinin dışında, boyutuna ve dal sayısına göre, farklı anlamlar ifade etmektedir.

Tek Dal Orkideler: Kişiler sevdiklerine orkide seçerken, genel olarak tek dal olanları seçerler. Fakat ne anlama geldiğini bilmezler. Tek dal orkideler,masumiyet ve zarafettir. Tabiki orkidenin rengide, anlamını etkilemektedir. Yalnız net bir biçimdeki anlamı budur. Sevdiklerinize almış olduğunuz tek dal orkideler,onun önemli ve özel hissetmesini sağlayacaktır.

Çift Dal Orkideler: Çift dal orkideler, sevdiklerinize çifte mutluluk yaşatacaktır. Bu orkideler,saf sevginin sembolü olarak bilinirler. Sevdikleriniz için seçtiğiniz çift dal bir orkide. duygularınızı ona anlatmak için oldukça doğru tercihler olacaktır.

Üç Dal Orkideler: Üç dal orkideler, temsil ettikleri anlam bakımından da oldukça olağanüstü çiçeklerdir. Bu çiçekler gücü, şehveti, zarafeti ve sevgiyi en yoğun şekilde anlatabileceğiniz çiçekler arasında yer almaktadır.

Dört Dal Orkideler: Bu orkideler, gücü ve zarafeti temsil etmektedir. Sevdiğiniz kişiye alacağınız dört dal orkideler, onu inanılmaz ve güçlü duygularla sevdiğinizi gösterecek ve oldukça mutlu olmasını sağlayacaktır. Gerçekten değer verdiğiniz ve sizin için özel olan kişilere, hediye etmek için bu çiçeklerden daha doğru bir tercih olmayacaktır. Bu çiçeklerle sürpriz yaptığınız sevdiklerinizin yüzünde gülümsemeye sebep olacak, karşınızdaki kişinin kendini özel hissetmesini sağlayacaksınız.

Whatsapp