İstanbul İçi Aynı Gün Hızlı Teslimat
Kapat

Çiçekler bulunduğu ortamın havasını ve enerjisini değiştiren nadide çiçeklerdir. Hangi çiçek olur sa olsun,yaşam alanlarında kendine köşe bulmuş olan her çiçek, özel ve dikkatli bir bakımla bera ber oldukça uzun süre yaşayabilmektedir.Bakımına dikkat edilmeyen çiçekler ise ne yazık ki kısa sürede solacak ve kökleri çürüyecektir.

orkide-bakimi.jpg

Çiçeklerin en zarifi ve narini olan orkide bakımında da dikkat edilmesi gereken hususlar bulunmaktadır. Zarafetin ve masumiyetin sembolü olan orkide çiçeklerinin bakımında, belli başlı püf noktaları bulunmaktadır. Orkide bakımı nasıl yapılır sorusuna verilebilecek en net cevap,özen ve dikkattir. Uzun ömürlü olmasına rağmen dikkatli bir bakım isteyen orkide, doğrudan güneş ışığıy la temas etmemeli dolaylı yoldan güneş ışığı ile buluşmalıdır.

  • Orkide toprağı,sulama dönemleri, budaması dikkatli ve özenli bir şekilde yapılmalıdır.

  • Oksijeni oldukça seven bu çiçekler, yaşam alanları için oldukça doğru tercihler olacaktır.

  • Evinizde kuzey cephesi dışında her cephede yetiştirilebilecek çiçekler arasında yer al maktadır.

  • Orkide de kullanılacak olan toprakların, karma topraklar olması oldukça önemlidir. Çam kabuklarının ve çeşitli yosunların kullanıldığı karma topraklar,orkidenin köklerini besleye cek böylelikle daha sağlıklı büyümesini sağlayacaktır.

  • Kış mevsiminde, oda sıcaklığı 18 derece olmalıdır. Çünkü orkideler bu derecenin altında yaşayamazlar.

  • Orkide çiçeğinin bakımında dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli konuysa,yaprakları nın sprey ile su sıkılarak nemlendirilmesidir. Çünkü orkideler, nemli ortamları çok sevmek tedir.

  • Yılda bir kez dahi olsa vitamin vermek, bu çiçeklerin daha uzun ömürlü ve dayanıklı ol masını sağlamaktadır.

  • Bunun yanında orkidenin sağlığı için gübreleme yapmak, çiçeğinizin sağlığını korumanı za yardımcı olacaktır. Kışın ayda bir, yazın ise hafta da bir gübreleme yapmak oldukça doğru bir hareket olacaktır.

Orkide Nasıl Sulanır ?

Nemi oldukça seven orkideler, bazı zamanlar suya ihtiyaç duyarlar. Orkide sulama yapılırken dikkat edilmesi gereken nokta haftada iki kez sulanması gerektiğidir.

Orkidelerin ihtiyacı olan suyu bir kova içinde daldırma yöntemi ile vermeyi tercih edebilirsiniz. Diğer bir sulama yöntemi ise musluğun altında orkidenin köklerini sulamaktır .

Orkide sulama için en elverişli saatler ise sabah yada öğlen saatleridir. Çiçeklerinizi mümkün olduğunca bu saatlerde sulamak, onların daha sağlıklı ve verimli olmasını sağlayacaktır.

Orkidenin saksısının altında su birikmemesine özen gösterilmelidir. Bu şekilde çiçeğinizin sağ lığını korumuş olacaksınız.

Orkide Nasıl Budanır ?

Orkideler oldukça narin ve zarif çiçeklerdir. Bu sebeple onlara uygulanacak bakımında, dikkatli ve özenli olması gerekir. Yaşam alanlarınıza renk katan orkidelere uygulanan doğru bakımın yanında,doğru bir budamada oldukça önemlidir.

  • Orkidelerin daha verimli ve sağlıklı bir şekilde büyümesi için budamasının yapılması ol dukça önemlidir. Orkidelere yapılacak budama işleminde,öncelikle solmuş ve sararmış yaprakların temizlenmesi gerekmektedir.

  • Eylül ve Kasım ayları orkidelerin budaması için oldukça doğru zamanlardan biridir.

  • Orkidelerin budaması yapılırken, gövdesine zarar vermeden kuru yaprakların çıkarılması oldukça önemlidir.

  • Budama işlemini tamamladıktan sonra orkidenin köklerine, tarçın yada kömür tozu ekle mek çiçeğinizi oluşabilecek bakterilerden koruyacaktır.

  • Çiçek saplarının çok koyu bir renge döndüğü durumlarda ise gövdeye yakın yerden bu sapların kesilmesi uygun bir hareket olacaktır.

Bu faktörlere dikkat edilerek yapılacak olan budama işlemi sayesinde, orkideleriniz daha sağlıklı ve canlı görünecektir. Böylelikle bulunduğu ortama şıklık ve ışıltı katmaya devam edecektir.

Orkide Nasıl Çoğaltılır ?

Bulunduğu yaşam alanlarında şıklık ve zarafeti ortaya çıkaran narin orkideleri, kimi zaman yavru latarak çoğaltmak isteyebilirsiniz. Böyle bir durumda nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini bilmiyorsa nız, aşağıdaki yazımız size oldukça yardımcı olacaktır.

Orkidelerinizi çoğaltmak istiyorsanız, en uygun zamanlarını bekleyip çoğaltma işlemini gerçekleş tirebilirsiniz. Bu çoğaltma işlemi için özel bir teknik uygulamanız gerekecektir.

  • Öncelikle orkidenin saksısını farklılaştırarak,çoğaltma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

  • İlkbahar döneminde orkidenin uç kısımlarında, minik yavrular görebilirsiniz. Bu yavruların kökleri yeterince uzadığında, yavruları almanız gerekmektedir.Fakat burada dikkat edilme si gereken orkidenizde, en az iki yaprak ve kök varsa çoğaltabileceğinizdir.

  • Orkide çoğaltmada önemli olaylardan biri saksı değişimidir. Bu sebeple almış olduğunuz minik yavruları, şeffaf bir saksıya koymak ve serin bir yerde muhafaza etmek oldukça önemlidir. Aldığınız bu minik yavruların kökleri daha belirgin bir hâle gelecektir.

Bu şekilde orkidenizin çoğaltma işlemi başarıyla tamamlanmış olacaktır. Geriye kalan kökleri be lirginleşmiş olan orkidelerin toprağa ekilmesi ve büyümesini beklemek olacaktır.

Orkide Bakımı Nasıl Olmalıdır ?

Orkideler fazla güneşi sevmeyen çiçekler arasında yer almaktadır. Fakat yeterince güneş alma yan orkidelerin ömrü, çok uzun olmayacaktır. Bu sebeple orkidelerin dolaylı yoldan güneşe ma ruz kalması, onlar için daha faydalı ve doğru bir durumdur. Orkidelerin maksimum 29° C de olan ortamlarda konumlandırılması gerekmektedir. Çünkü 18°C-29°C derecedeki ortamlar dışında uzun vadeli bir gelişim göstermeyecektir.

Bu çiçekler nemi seven çiçeklerdir. Bu sebeple gündüz %50 gece ise en az %70 oranında nem olan ortamlarda konumlandırılmalı, bu şekilde daha verimli bir şekilde büyümesi sağlanmalıdır.

Orkideler için sulama, insanlarda olduğu gibi hayati bir önem taşımaktadır. Fazla sulama kökleri ne oldukça hasar verecekken, az sulama yapılmasıda kuruyup gitmesine sebep olacaktır. Genel olarak hafta bir yada birkaç kez aynı ölçüde sulama yapmak, bu bitkiler için oldukça faydalı ola caktır.

Orkide Bakımı Püf Noktaları

Orkideler, hem narin görünüşleri hemde tüm yıl boyunca çiçekli kalabilmesi sebebiyle, evlerde sıklıkla tercih edilen çiçekler arasında yer almaktadır.Birçok kişi için orkidelerin bakımı zor ve zah metli olarak gözüksede, nasıl bakılacağını bildiğiniz takdirde oldukça kolay bir bakıma sahiptir.

Ev ve işyerlerinizdeki orkidelerin bakımını yapmak için ilk olarak çiçeğinizin neye ihtiyacı olduğu nu bilmelisiniz. Çünkü orkideler, diğer saksı bitkilerine oranla farklı bir yapıya sahiptir. Orkide çi çekleri toprakta değil ağaç kabuğuna asılarak büyürler.

Doğada birçok çeşidi bulunan orkidelerin ev ortamında yetiştirilenleri genel olarak zirai olarak üre tilmektedir. Sağlıklı ve verimli bir orkide yetiştirmek için dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bu lunmaktadır.

  • Orkidelerin doğuya yada batıya göre konumlandırılması gerekmektedir. Aynı zamanda ay dınlık ve filtrelenmiş güneş alan yerlere yerleştirilmelidir.

  • Nemi seven orkideleri çok sık sulamamalı, haftada bir kez sulayarak nemli kalmasını sağ lanmalıdır. Bu çiçekleri sularken daldırma, buz küpü yada doğrudan su dökme yöntemleri ni kullanabilir, böylelikle çiçeğinizin her daim nemli kalmasını sağlayabilirsiniz.

  • Tüm bunların yanında orkideler için var olan gübreleri, haftalık olarak kullanmak bitkinizin daha sağlıklı ve canlı gözükmesini sağlayacaktır.

  • Orkideleri küçük saksılarda büyütmek, şaşırtıcı derece çok daha doğru bir hareket olacak tır. Çünkü orkideler, küçük saksılarda daha hızlı büyümektedir.

  • Çiçekleri dökülmüş olan orkidelerinizin saplarını köklerine yakın bir yerden keserek,yeni den çiçek vermesi sağlanabilir.

Hemen Sevdiklerinize Orkide Siparişi Verin

Orkideler çiçekler arasında en narin ve naif çiçeklerin başında gelmektedir. Sevdiklerinize gönde receğiniz orkidelerin, gönderdiğiniz kişiye göre birçok anlamı bulunmaktadır. Kişiler sevdiklerine çiçek siparişi verirken,ona kendini değerli ve özel hissettirmek isterler. İşte bu noktada sevdikleri nize orkide siparişi vermek, ona kendini nadir hissettirecektir.

Orkideler, masumiyeti ve saflığı simgeleyen çiçekler arasında yerini almaktadır.En değerliniz olan sevdiklerinize orkide siparişi vermek, şüphesiz ki sevdiklerinizin mutluluktan gözlerinin dolmasına sebep olacaktır.

Sizlerde hemen sevdiklerinize orkide siparişi verin,böylelikle onların mutluluğuyla mutlu olun

Whatsapp